להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 


עוגת מצה ושוקולד קרם
שמחה רבה, שמחה רבה - אביב הגיע פסח בא!
זיכרונות מהילדות - הקינוח האולטימטיבי לליל הסדר
(ולערב שאחריו, ולזה שאחריו...).
ותודה לחמותי היקרה (אראלה סט) על המתכון לקרם השוקולד שמלווה אותי ואת בעלי כבר שנים!


מצרכים:
200 גרם חמאה (או מרגרינה לפרווה)
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
2 כפות שוקולית
1 כפית תמצית וניל
1 כף שטוחה נס קפה נמס
חצי כוס יין קידוש+חצי כוס מים
5 מצות
סוכריות מזרה

בסיר קטן מערבבים את כל האבקות היבשות (סוכר, שוקולית וקפה). מוסיפים אליהם את הביצים ומערבבים היטב. מוסיפים קוביות חמאה/מרגרינה ואת תמצית הוניל ומחממים על אש קטנה עד להמסה של החמאה ושל גבישי הסוכר.
ממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כ-5 דקות.
מצננים ומקררים במקרר עד להתקשות - רצוי ללילה.
מערבבים את היין והמים בכלי עמוק, כזה שאפשר יהיה לטבול בו את המצות.
טובלים מצה בנוזל, מנערים ומניחים על צלחת ההגשה.
מורחים מעליה כף נדיבה של קרם השוקולד.
טובלים מצה נוספת, מנערים ומניחים מעל הראשונה, מורחים גם מעליה את קרם השוקולד.
כך חוזר חלילה עד שמסיימים בשכבת קרם נדיבה,
מצפים בקרם גם מסביב את העוגה ומקשטים בסוכריות מזרה.
שומרים במקרר ומומלץ אפילו יותר במקפיא.
 
לייבסיטי - בניית אתרים