להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 


פשטידת פסטה וגבינה (פשטידת "צינורות")
מאז שהייתי ילדה (אז נתתי לפשטידה את שמה - פשטידת "צינורות")
סבתא שלי מכינה לי את הפשטידה הזאת פעמיים בשנה -
ביומולדת שלי ובחג השבועות.
קיבלתי את המתכון כדי שאוכל להכין לי גם לשאר ימות השנה,
אבל של סבתא יוצא הכי טעים....

מצרכים:
500 גרם פסטה פנה - מבושלת חצי בישול ומסוננת.

לרוטב:
1 בצל קטן קצוץ
1 כף חמאה
2 כפיות קמח
1/3 1 כוסות חלב
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור
1/4 כפית חרדל
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
3 ביצים טרופות

 
מטגנים את הבצל עם החמאה בסיר בינוני עד להזהבה. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
מסירים מהאש ומוסיפים בהדרגה, תוך כדי בחישה: חלב, מלח, פלפל וחרדל, מחזירים לבחוש על אש קטנה לעוד כ-5 דקות.
מסירים מהאש, מוסיפים 3/4 מכמות הגבינה הצהובה ואת הביצים ומערבבים היטב את הרוטב שקיבלנו עם הפסטה.
מעבירים לתבנית אפייה בקוטר 26 (או פיירקס) משומנת היטב.
מפזרים למעלה את הגבינה הצהובה שנשארה.

לציפוי:
2 כפיות חמאה מומסת
1/2 כוס פירורי לחם
מערבבים את פירורי הלחם עם החמאה המומסת ומפזרים מעל הפשטידה.

לאפות 20 דקות בחום בינוני, בתנור שחומם מראש עד לקבלת גוון צהוב.
ניתן לאכול חם או קר. לחימום מומלץ לכסות למניעת ייבוש.

 
 
לייבסיטי - בניית אתרים